De schoenen gepoetst en uniformen weer strak in de plooi. Het startsein voor het nieuwe schuttersseizoen is gegeven. Na de lange wintertijd mogen we weer. Verzamelen was om 18 uur bij ons schutterslokaal Jan van Cep alwaar Jaydian Keunen officieel werd opgenomen in de drumband. Zijn baret werd ingewisseld voor de kenmerkende helm van de schutterij.

Een klein kwartiertje later vertrok de grote groep richting kerkhof in Amstenrade waar het taptoe signaal werd gespeeld en een krans gelegd ter nagedachtenis van de overledenen.

Het schuttersseizoen van Schutterij St. Gertrudis werd ook dit jaar geopend met de St. Gertrudismis  waar ook Schutterskoningin Kitty en Koning Harry Leunissen eindelijk te zien waren. Kitty ziet er op en top uit in een prachtige jurk.

tijdens deze mis, welke muzikaal werd opgeluisterd door de drumband, bracht ook Jong St. Gertrudis hun muzikale kunnen ten gehore. Maar liefst 4 jeugdige trompettisten en 3 tamboers gaven hun muzikale kunnen ten gehore. 

Ook werden vandaag de marketentsters officieel in de gelederen opgenomen. Dit moment was er nog niet geweest maar nu werden de medailles van de marketentsters omgehangen door onze schutterskoningin Kitty.

Na afloop van de mis vertrok de grote groep inclusief de aanwezige supporters naar het schutterslokaal waar de avond werd voortgezet. De aanwezige jubilerende leden werden door de schuttersbond gedecoreerd met het lintje voor hun jaren van verdiensten in de schuttersbond.

John van de Buijs 60 jaar lid

Henri Theunissen 40 jaar lid

Seppl Penz 25 jaar lid

Randy Joosten 12,5 jaar lid

Martin Nooijen 12,5 jaar lid

Youri Nooijen 12,5 jaar lid

Sem Offermanns 12,5 jaar lid

Kitty Leunissen 12,5 jaar lid 

Ook werden Jos Wilhelm en Rob Pelt bedankt met een zilveren eremedaille als blijk van waardering voor hun inzet voor “Trots, Trouw en Traditie”. 

Na de officiële zaken werd er een heuse quiz gestart waar vragen gesteld werden aan 7 teams en de winnaars verblijd werden met consumptiebonnen.

Op naar het volgende evenement van de agenda: Het prijs- en supportersvogelschieten op 7 april.