(Update 8-4-2023 16:35 – Foto’s toegevoegd)

Om 13:45 startte het verzamelen van de schutterij bij het Schutterslokaal Jan van Cep en om 14 uur vertrok de schutterij om de Koningin af te halen. Daar aangekomen kon men genieten van een hapje en drankje bij een lekker zonnetje.
Na enige tijd vertrok de schutterij om de burgerkoning af te halen en ook daar werden de leden uitgenodigd voor een hapje en een drankje. 

De schutterij vertrok hierna naar het Sjöttehoes waar ze werden opgewacht door onder andere Burgemeester Geurts, Ger Koopmans en  Ria Oomen. Na een toespraak van Ger Koopmans werden Seppl Penz en John van de Buijs gedecoreerd voor hun respectievelijke 25- en 60 jarig jubileum bij de schuttersbond. John ontving daarnaast een gouden speld voor zijn jarenlange inzet voor de schutterij.

Rond 16:45 werd er gestart met het schieten op de vogels. Bij de supportervogel was het redelijk snel gedaan en werd deze afgeschoten door Lieke Roberts. De jeugdvogel had nog wat langer nodig en deze werd voor de 2e keer afgeschoten door Gwenn Meers.

Als laatste viel de vogel van de Schutterij. Lange tijd leek het er op dat de houten vogel er geen zin in had om van de zitstof af te komen. Schot na schot werd er gelost maar er kwam amper beweging in.
Uiteindelijk schoot Nico Stevens de vogel af.

Een zeer geslaagde dag en ik denk dat het springkussen er ook een leuk aandeel aan had. De kinderen speelden naar hartelust maar een enkele keer maakten ook de jongere leden hiervan gebruik en stormden met veel plezier de stormbaan op.

Foto’s mede beschikbaar dankzij Lei en Nicolette, Marjo Wilhelm en Rudi Koetje, Andre en Mariet Meijers.