Prijs- en supportersvogelschieten Amstenrade 2023

Ondanks het grijze weer hebben we toch nog geluk gehad vandaag; het bleef droog ! De schutterij trok vandaag door de straten van Amstenrade inclusief de marketentsters. De uniformen van de marketentsters zijn nog niet klaar waardoor ze nog niet gepresenteerd konden worden in het uiteindelijke uniform.
Voorafgaand aan het schieten werd het Koningspaar en de burgerkoning opgehaald. Iedereen werd verzorgd met een hapje en een drankje en om 16 uur trok de schutterij weer door de straten van Amstenrade richting het Sjöttehoes aan de Limietweg.

De jubilarissen kregen van de Gemeente Beekdaelen een officiële speld in goud of zilver als blijk van waardering voor hun jarenlange inzet voor de schutterij. (Denk hierbij aan 70 en 40 jaar lidmaatschap!)

Het schieten ging iets later van start dan gepland maar was zeker niet minder spannend. Bij de jeugd werd de vogel afgeschoten door Gwenn Meers, als tweede werd de vogel van de supporters afgeschoten door Marjo Wilhelm en enkele schoten later werd het laatste stukje van de vogel voor de schutters afgeschoten door Maurice Nooijen. Zij ontvingen de felbegeerde herinneringsbokaal.