Vandaag, 24 juni, was het eindelijk zo ver voor de Kinderen van BS. de Verrekijker in Amstenrade; De Generale repetitie voor het OLS.

Na vele uren van knutselen was het allemaal compleet en werden de leden van de schutterij al opgewacht door de kinderen die deelnemen aan het jeugd OLS in  Beekdaelen. Wat zagen ze er stuk voor stuk prachtig uit met hun uniformen. Ook de koningin van de Jeugdschutterij zag er geweldig uit!

 Terwijl de schutterij nog even moest wachten liepen ze naar de basisschool waar zij verwelkomd werden door de kijkers. Even later kwam de schutterij aan en vertrokken zij samen aan de grote optocht door de straten van Amstenrade. Ondanks het warme weer hebben zij zich kranig gehouden en kregen tijdens det defilé gelukkig een drankje aangeboden.

Ook voor de “grote schutterij” was het afzien in de pakken maar zij moesten nog even geduldig wachten totdat zij weer bij het Sjöttehoes waren.

Muziekkorps, Koningspaar, vlaggendrager, marketentsters, officieren en geweerdragers, aan  alles en iedereen is gedacht en met veel zorg alles gemaakt.Wij wensen de deelnemers aan het Jeugd OLS heel veel succes en hopen dat ze wat prijzen in de wacht weten te slepen !!