Het was een bijzonder warme dag, de zondag van het koningsvogelschieten in Amstenrade. De drumband kondigde met een rondgang de dag al aan.

Als eerste werd de huidige koning Henri Theunissen met zijn koningin afgehaald, daarna de burgerkoning Tino Lijstra. 

Gezamenlijk liepen zij met de schutterij naar Kasteel Amstenrade waar het koningszilver werd afgelegd. 

Nadat het zilver was afgelegd vertrok een (grote) delegatie naar het kerkhof van Amstenrade alwaar een nieuw oorlogsmonument door Jan (van Cep) Roberts werd onthuld.

Randy Leunissen speelde na de onthulling de Taptoe waarna een kort moment van stilte in acht werd genomen.

De schutterij vertrok daarna meteen naar het schietterrein waar geschoten werd op de Koningsvogel. Henri Theunissen, inmiddels 2 x koning, maakte kans op het keizerschap. Ook het Keizerschap is nog niet voorgekomen bij de schutterij. 

Maar vandaag besliste het lot anders. Nadat een eerste ronde door alle leden werd geschoten ging een kleine groep van 10 schutters door voor het koningsschap.

Het was behoorlijk spannend want eerst werd de vogel bij de jeugd afgeschoten door de jarige !!! Siem Roberts (Siem van Paul van Jan van Cep) Hij is de jongste jeugdkoning ooit bij onze schutterij.

Bij de burgers werd de vogel afgeschoten door Gerard Meijers, ooit lid van de Schutterij/Drumband. 

Bij de schutters werd het spannend. Dit jaar mochten ook de dames schieten en weer een historisch moment. Kitty Leunissen schoot het laatste stukje hout af dat er nog zat.

Schutterij heeft nu een Koning en Koningin waarbij de Koningin de zilveren versieringen  en de zilveren koningsvogel draagt.

Haar man, Generaal Harrie Leunissen, zal het zilver dragen. De koningin zal straks wel een jurk dragen en een verwijzing naar het koningsschap, maar het zilver draagt de koning

Wij feliciteren alle trotse winnaars !