Overzicht koningszilver Schutterij St. Gertrudis

Op deze pagina staat een inventarisatie van het koningszilver met voorzover mogelijk de daarbij horende informatie. Momenteel is dit in de testfase en moet het koningszilver nog opgepoetst worden.

Naam Koningsvogel
Jaar
Omschrijving

De Koningsvogel heeft een lange geschiedenis bij schutterij St. Gertrudis. Deze is in 2016 gerestaureerd.

Het betreft een zilveren koningsvogel. Deze is opgebouwd uit diverse onderdelen. De details aan het oppervlak zoals de veren en de ogen zijn gegraveerd. Een van de vleugels is ingescheurd en gebroken. In de andere vleugel is een breuk aanwezig. Beide vleugels zijn vervormd. De vogel vertoont meerdere beschadigingen en recente gebruikssporen zoals krassen aan het oppervlak. Er hebben oudtijds diverse reparaties plaatsgevonden. De snavel is naar binnen verbogen. In de vleugels zijn doorboringen met onbekende functie aangebracht.

Op de rug van de vogel zijn drie ophangogen aanwezig. In twee ogen is een zilveren ketting aangebracht.

Ter bescherming tegen invloeden van buitenaf is de koningsvogel behandeld met paraloid B72. Hierdoor hoeft deze niet meer gepoetst te worden.
Om verkleuring te voorkomen is de gehele vogel behandeld met paraloid B72.

Het materiaal waarvan de koningsvogel is vervaardigd bestaat voor 92% uit zilver en 6% uit koper. Bovendien zit er 0,7% chroom, 0,5% lood en 0,1% goud in.

Print Friendly, PDF & Email
foto's

Koningsvogel

Back

Print Friendly, PDF & Email