Antwoorden van Quiz 2

De uitslagen van de quiz 2:
 
1. OLS Winnaars van de bond St.Gerardus:
Oirsbeek 2x, Schaesberg 2x, Limbricht, Brunssum en Merkelbeek.
Dat zijn er nogal wat terwijl deze bond niet de naam heeft. In de schutterswereld heerst de gedachte dat de schutterijen van west, midden en noord Limburg betere zestallen hebben. Laat ze maar in die waan.
 
2. In 1878 werd in Amstenrade een “groot” schuttersfeest gehouden ter er van het 300 jarig bestaan van Sint Gertrudis. Het jaartal is bijzonder. Er wordt van uitgegaan dat de schutterij is opgericht in 1650/1652. Of ze konden niet tellen in 1897 of tegenwoordig kunnen ze niet tellen. Maar iets klopt er niet. Laat onverlet dat ze toen wel graag een feestje bouwden. Nu ook nog, maar Corona laat dat niet toe.
 
3. De foto is gemaakt op de Sint Gertrudisviering in 1985. Je herkent wellicht de koning Albert Leunissen, de broer van onze generaal Harrie. Hij was een van de jongste koningen, nl 16 jaar.
 
4. Het commando “links om keert”: een instinken: er bestaat geen commando links om keert. Er kwamen mooie, goed beschreven voetbewegingen door hoe je links om kunt draaien. Dat draaien ging goed maar de maag van onze commandant ook.
 
5. Het eerste Kinjer OLS werd gehouden in Wessem in 2005. Dit leuke experiment is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van alle festiviteiten rond het OLS. Weliswaar nog niet geheel zelfstandig door de begeleiding van de respectievelijke lokale schutterijen maar het staat als iets moois en onuitwisbaarst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.