[Update 25-07-2016] ZLF 2016 te Vaesrade

Schutterij Amstenrade ZLF 2016Om 10 uur was het verzamelen bij het Sjöttehoes in Amstenrade. Daar werd gezamenlijk genoten van een stevig ontbijt met onder andere Spek en ei. Om 12 uur ging de schutterij, onder begeleiding van een politiemotor, richting Vaesrade. Het terrein was mooi opgezet, veel activiteiten voor de kleinsten en voor de mensen die schaduw zochten waren en gigantische parasols neergezet. Ideaal gezien de brandende zon. (van mij mag dat op meerder schuttersfeesten, ideaal !!).

De optocht was een stevige. Bergje op en bergje af, behoorlijk warm en gelukkig diverse punten waar water te krijgen was. Dat was ook hard nodig gezien het vochtverlies. Het schutterslied werd deze route tweemaal gezongen en het publiek klapte enthousiast aan de kant mee. Gelukkig kwamen we allemaal heelhuids weer terug op het feestterrein waar we voor onze snel georganiseerde bordjesdrager nog even met de pet zijn rondgegaan. Uiteraard ook onze invaller met de dikke trom (Romano Franssen) vanaf deze kant bedankt!

Een klein probleem is er helaas wel. De gemaakte film was op zich goed gelukt helaas was de accu van de microfoon leeg waardoor er geen geluid onder stond. Deze zal dus niet geplaatst worden. De onderstaande foto’s zijn van Maurice Nooijen, André Meijers en ondergetekende 😉

Uitslagen ZLF Vaesrade

Amstenrade
beste vaandeldrager           ereprijs
hoornblazer jeugd               1e prijs (Tuur van Kan)
schieten                              8e prijs