Prijsvogel- en supporterschieten 2017

Prijsvogel en supporterschieten 2017

Prijsvogel en supporterschieten 2017

Een prachtige dag voor het jaarlijkse prijsvogel- en supporterschieten. Een lekker zonnetje en gelukkig ook droog weer zorgden voor de juiste sfeer en stemming. Opvallend was dat er vandaag enkele functies verschoven in verband met de afwezigheid van enkele leden.. Zo was Maurice Nooijen vandaag commandant, werd de functie van vaandeldrager (Henri Theunissen) ingevuld door Paul Roberts en liep Jordy Poels voorop als Tambour Maitre. Als eerste werden de Koning en Koningin opgehaald om gezamenlijk de burgerkoning af te halen. Zij zijn woonachtig in Oirsbeek maar dankzij Maurice en Jordy konden zij afgehaald worden in Amstenrade !

Bij de Schutterskoning en Burgerkoning werden de leden van de schutterij voorzien van lekkere hapjes en drankjes en gezamenlijk vertrokken zij naar het Sjõttehoes.

Het startsein werd gegeven om te schieten en na flink wat schoten viel als eerste de Schuttersvogel eraf. Deze werd afgeschoten door Math Roberts. Er waren nog een aantal schoten nodig bij de supporters voordat deze vogel ook het “loodje” moest leggen. Deze werd afgeschoten door Margret van de Buijs.

Zij ontvingen uit handen van de voorzitter een aandenken. Math en Margret Gefeliciteerd !